U zit nu hier: home / nieuws / welk-afwerkingsniveau-mag-ik-verwachten
Geplaats op maandag, 12 juni 2017 om 21:12:31

Tegenwoordig wordt er in Nederland steeds meer gebruik gemaakt van zogenaamde droogbouw.

Dit houdt in dat er niet meer gemetseld en traditioneel gestukadoord wordt, maar dat er gipsplaten worden gemonteerd op houten of aluminimum regels en daarna worden de gaten en gleuven dicht gesmeerd.

Op het eerste gezicht ziet dit er best wel strak uit. Als er niets wordt afgesproken zal de aannemer dit op kwaliteitsniveau C mogen afleveren of ook wel genoemd behangklaar.


Als dit geschilderd of gespoten gaat worden zal het altijd een aftekening geven van hoe de platen gemonteerd zijn. Om dit strak te krijgen is het nodig om de gehele wand of plafond te filmen. en zo naar niveau A te brengen.

De kosten hiervan zijn ongeveer de helft van het traditionele stukadoren en het is veel sneller droog. Voorwaarde is wel dat de timmerman de platen ook op afwerkingsniveau A heeft geplaatst, anders blijft het een scheve of kromme wand/plafond.


Voor de controle bij oplevering of om goede afspraken te maken met uw vakmensen is er een gebruikerskaart Afwerkingniveaus Wanden en Plafonds op onze website geplaatst.

Bij nieuwbouw woningen kijken we per wand welke gestukadoord of gefilmt moet worden. Dit is vanaf tekening dus niet in te schatten. 


Op bovenstaande foto een wand met nog natte verf. Gespoten door ons bij Armada music in Amsterdam waar we overigens alle ruimte's hebben gespoten.

6i © 2024 | Page loaded in 0,0313 seconds